2012. február 22., szerda

Puncs szelet

Puncs szelet

A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás
fél csomag sütőpor
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja

A töltelékhez: 
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál feketekávé
fél dl rum, vagy rumaroma
2-3 evőkanál porcukor
5 dkg margarin

A mázhoz:
20 dkg porcukor
fél dl meggylé
 rumaroma

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három felé osztjuk és egy 25x35 cm méretű tepsiben egy vastagabb és két vékonyabb lapot sütünk belőle. A kihűlt, vastagabb lapot összemorzsoljuk, leforrázzuk a tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt, kávét, rumot, porcukrot, vajat is. Jól összekeverjük és a két linzerlap közé kenjük. A porcukorhoz hozzákeverjük a meggylevet, rumaromával ízesítjük, fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, felszeleteljük. A hűtőben pihentessük és legalább két óra múlva, de inkább másnap kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése